Om de fem elementer

De 5 Elementers Klinik

De 5 elementers klinik har hentet sit navn fra den kinesiske naturfilosofi Tao eller Daoismen.

Denne imperiske filosofi omhandler den evige energiforandring i universet gennem tidsaldre, livsfaser, årstider, måneder, døgn og timer. Den beskriver hvorledes denne energi påvirker naturen og menneskene til enhver tid i et samspil mellem alt omkring os kaldet makrokosmos, og alt inden i os kaldet mikrokosmos.

Den kan være en inspirationskilde til hvordan vi, med vores vilje, intelligens, sanser og følelser  og evne til at tyde vores krops signaler, kan påvirke den måde vi tilpasser os de evige omskiftninger, og herigennem bevare en god balance, et godt helbred og en høj vitalitet livet igennem, til glæde for alle.

De 5 elementer: Træ, ild, jord, metal og vand, er som de indiske 4 elementer: Jord, ild vand og luft og den indianske medicincirkel: Musen, bjørnen, elgen og ørnen, alle et billede på nord, syd, øst, vest og centrum, og trækker en linie fra tidernes morgen og naturfolks opfattelse af Jorden som en levende organisme i et levende univers, gennem de shamanistiske traditioner i Lapland og Sibirien, til fysikkens grundforskning og vores nutid. 

De fem elementers klinik © 2007